- Gebruik extra vergine olijfolie.
- Voeg verse kruiden toe: oregano, basilicum, rozemarijn, salie en tijm zijn lekkere en sterk smakende kruiden.
- Voeg een uitgeknepen teentje knoflook toe.
- Gebruik geen keukenzout, maar mineraal zout, b.v. Keltisch zeezout of Himalaya zout.
- In stukjes gesneden Avocado doet het heel goed in een salade evenals olijven.
- Een heerlijke aanvulling op een salade zijn zaden. Deze zijn in een grote diversiteit te verkrijgen.
- Snijd een (rode) ui in kleine stukjes en fruit deze heel even in hete olijfolie of kokosolie. Meng dit door de salade.
- Een lepel onverhitte honing door de salade geeft een extra dimensie aan de smaakervaring.
- Een aanvulling met vers zacht fruit (bessen, frambozen en/of aardbeien en wat dacht je van verse vijgen) vervolmaken de salade tot supermaaltijd.
- Verder kun je diverse groenten toevoegen zoals bleekselderij, stukjes aardpeer, stukjes wortel, peultjes en boontjes (licht gekookt).
Experimenteer door je juist niet te houden aan een vast recept of hoeveelheden. Als je natuurlijke en verse ingrediƫnten gebruikt kan het gewoon niet mis gaan en is het resultaat superlekker!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten