donderdag 14 september 2017

‘COMPENSEER MIND-SET’ TOT SUCCES


Waarom bereiken en behouden sommige mensen hun ideale lichaam (en zelfs meer dan dat) en besluiten andere mensen zichzelf uiteindelijk maar 'een eeuwige jojo' te noemen (om zich achter die naam te verschuilen)?

Wat zouden veel mensen doen nadat ze uit eten zijn gegaan, er van hebben genoten en een lekker dessert hebben genomen? Of zij die een glaasje champagne extra hebben gedronken? Of zij die toch een paar stukjes brood vooraf namen ("ik kan het toch ook niet laten liggen, of wel dan?"), of toch ("voor die ene keer") de pasta namen?

Ze zouden zeggen:"Ach, ik heb nu toch al …. (slecht voedingsmiddel) gegeten, dan kan ….. er ook nog wel bij".

Ze hebben het gevoel dat als ze nog ééntje extra nemen, het toch geen groot verschil maakt.

En ze kozen er voor om dat slechte eten te eten omdat "alleen maar gezond toch ook niet goed kan zijn?"….

Herken waar het fout gaat
Allereerst dien je eerlijk tegenover jezelf te zijn. Je moet durven je trots van je af te zetten. Je moet het verhaal wat je altijd aan jezelf en aan anderen hebt verteld (over waarom je niet het lichaam hebt wat je graag zou willen) durven te vergeten. Je moet nu tegen je gevoel in durven gaan: tegen het gevoel in dat je je gezicht verliest als je nu wél eerlijk wordt. Geloof mij: andere mensen wisten al lang dat je jezelf dingen voorspiegelde die niet waar waren, ze zeiden dit alleen niet tegen je om je te beschermen.

Je moet jouw destructieve eigenschap onder ogen durven komen. Bijvoorbeeld de eigenschap om (ongezond) te eten bij bepaalde gelegenheden, of bij bepaalde emoties. Of de eigenschap om weer iets nieuws te gaan proberen als je geen resultaat ziet van het dieet of het programma wat je volgt.

Je moet het zien zoals het is, voordat je kunt veranderen (maar niet erger dan het is).

En je moet vooral de wil hebben om te veranderen.

Je moet genoeg redenen hebben waarom je wilt veranderen. Je moet de drang hebben om nu te veranderen.

Je kunt alles leren. Je kunt al jouw eigenschappen veranderen voor het goede. Als je maar wilt.

Weet waar je knelpunten zitten (kom ze onder ogen), besluit ze te veranderen (verzamel de redenen waarom je nu moet veranderen) en doe minimaal 30 dagen je best om een gewoonte te maken van je goede eigenschap.

De beloning zal groter zijn dan het zichtbare resultaat (de verandering van je lichaam), namelijk voldoening

woensdag 6 september 2017

Giet de drank door de gootsteen: eerste hulp bij opvliegers



Waarschuwing: sommige adviezen maken je leven niet echt leuker, maar ze helpen wel.

GOOI JE DEKBED HET RAAM UIT
en koop een paar wollen dekens en ouderwetse katoenen lakens. Kun je naar believen net zoveel dekens van je afwerpen als nodig is.

GIET DE DRANK DOOR DE GOOTSTEEN.
En als je toch bezig bent: gooi de koffie, thee, chocola en pittig eten in de vuilnisbak of deel het uit op straat. Al die lekkere dingen verwijden namelijk je bloedvaten, waardoor je nog sneller gaat zweten.

DANS, FIETS, WANDEL EN SPORT
Het is bewezen dat actieve vrouwen minder opvliegers hebben dan hun luie vriendinnen.

SLIK EEN HOGE DOSIS VITAMINE C.
Daarvan worden de haarvaten sterker en gaat je bloed beter stromen. En dat schijnt ook te helpen in de strijd tegen opvliegers.

VERMIJD STRESS.
Nou ja, dat is natuurlijk bij tijd en wijle een beetje moeilijk. Laten we het zo zeggen: let goed op je ademhaling. Pilates schijnt erg goed te zijn, daar leer je ademen in goede en slechte tijden.

WAT JE VRIENDINNEN OOK BEWEREN: VERMIJD ZILVERKAARS EN KRUIDENMENGSELS.
Zilverkaars (black cohosh) kan bijvoorbeeld ernstige leverproblemen veroorzaken. Kruiden zijn sowieso altijd af te raden als geneesmiddel, niet omdat ze niet zouden werken, maar onder andere omdat de bijwerkingen onvoorspelbaar en soms gevaarlijk zijn voor hart, vaatstelsel en bloed.


vrijdag 1 september 2017

Hoe gezond is sla?



Hoe-gezond-is-sla
Niet iedereen is dol op groenten maar een lekkere frisse salade gaat er bij veel mensen goed in. Sla is niet altijd het hoofdbestanddeel van een salade maar toch worden bladsla, ijsbergsla of gemengde sla als basis gebruikt voor een salade.

Sla, of een salade wordt altijd gezien als erg gezond, maar hoe gezond is sla nu eigenlijk? In onderstaand artikel leest u alles over sla en krijgt u antwoord op de vraag: hoe gezond is sla?

Hoe gezond is sla? – groente
Alle slasoorten behoren tot de voedingsmiddelen categorie: groente. Sla behoort tot de groep van nitraatrijke groente. Eerder heeft u op de Blog kunnen lezen dat wij adviseren om nitraatrijke groente niet in combinatie met vis te gebruiken. Ook wordt afgeraden om vaker dan 2 keer per week nitraatrijke groente te eten.

Hoe gezond is sla? – voedingsstoffen
Bent u bezig met afvallen? Dan is sla echt een aanrader! Het bevat namelijk zeer weinig calorieën. Wel bevat sla veel voedingsvezels én veel belangrijke vitamines en mineralen. Sla bevat geen vitamine C en selenium.

Hoe gezond is sla? – advies
Dan nu een antwoord op de vraag: hoe gezond is sla? En ons gebruiksadvies!
Sla is gezond! Sla behoort tot de voedingsmiddelen categorie groente en bevat veel belangrijke, gezonde voedingsstoffen. Het eten van veel groente is belangrijk voor een goede gezondheid.

Wanneer je wilt afvallen is het ook verstandig om sla te eten. Sla bevat namelijk weinig calorieën en veel voedingsvezels. Waardoor je én een vol gevoel krijgt ondanks dat je maar weinig calorieën binnenkrijgt én een goede stoelgang stimuleert.

Dus sla eten is zeker gezond!

Let op: sla is een nitraatrijke groente, eet het dus niet te vaak. Let er verder goed op wat u allemaal nog meer toevoegt aan uw salade. U kunt uw salade zelf natuurlijk zo gezond of ongezond maken als u zelf wilt, wij hebben de voorkeur voor een gezonde variant natuurlijk!